25. tammikuuta 2015

Pallo-kynttilöitä

Kynttilöiden tekemisessä on vain mielikuvitus rajana, jos kärsivällisyys riittää! Tällä kertaa me tehtiin pyöreitä kavereita. Tähän jos johonkin tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä ja seuraavaksi kerronkin miten homma oikein toimii!

Tarvitset kynttilä-tarvikkeiden lisäksi ilmapalloja. Täytä ilmapallo kylmällä vedellä. Sulata ensin steariini ja sitten parafiini. (muista upottaa kynttilälangat steariinissa ja laita kuivumaan!) Dippaa ilmapallo varovasti sulaan steariiniin ja nosta ylös. Kun pinta on kuivinut, toista sama niin kauan, kunnes kerros on reilun parin millin paksuinen. Kun pinta on kuiva, laita varovasti jääkaappiin jäähtymään n. pariksi tunniksi.


Kun steariini on jäähtynyt puhkaise varovasti vesi-ilmapallo lavuaarissa. Heitä ilmapallon jämät roskiin ja tadaa! Sinulla on steariini-pallo!


Tee coctail-tikulla hyvin varovasti reikä pallon keskelle, josta pujotat kynttilälangan. Laita pohjaan (pallon ulkopuolelle, ei sisäpuolelle) sinitarraa, jotta lankaa pysyy paikallaan. Seuraavaksi lävistä coctail-tikulla kyntilälangan toinen pää niin, että lanka on suhteellisen tiukka ja pysyy paikallaan. Muista kuitenkin olla varovainen, ettei pallo mene rikki!


Seuraavaksi lisää värjättyä steariinia pienissä osissa pallon sisälle ja heiluttele. Jos lisäät nopeasti suuria määriä steariinia, pallon pinta sulaa käsiisi ja kynttilä epäonnistuu. Pitkän tovin jälkeen, kun pallo on suunnilleen täynnä värjättyä steariinia, laita pallo jäähtymään parvekkeelle. Kannattaa laittaa lasin päälle tmv, ettei kynttilä lähde vierimään ja levittämään steariinia pitkin poikin.


Ja tadaa! Pyöreä kynttilä on valmis! Ylimääräisestä violetista steariinista teimme vielä kolme kynttilää lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti