17. kesäkuuta 2018

Palauttava kookosöljy- ja hunaja suihkusaippua

Työ ja työstä palautuminen. Asia, jonka kanssa saa painia kunnolla säännöllisin väliajoin. Joskus työn ja vapaa-ajan välinen balanssi tuntuu osuvan nappiin ja sitä jaksaa vipeltää ja puuhailla vaikka mitä. Joskus taas väsymys on niin ylitsepääsemätöntä, että haluaisi vain nukkua viikon. Olen myös oppinut kantapään kautta unen merkityksen, jotta tässä rumbassa jaksaisi. Ja minulla ei ole edes lapsia!

Sosiaaliala -  ja etenkin oma työnkuvani sosiaaliohjaajana - on niin virikkeellistä, että vapaa-ajalla ei jaksa aina oppia uutta. Keskittymistä vaativat tehtävät, esimerkiksi lempipelini sudoku, auttavat työasioiden unohtamisessa ja palautumisessa. Lisäksi Helmet lukuhaaste 2018 on tuntunut erittäin mielekkäältä haasteelta ja haluan ehdottomasti ylläpitää lukuintoani jatkossakin.

Aurinko saa hyvinä päivinä tsemppaamaan tekemään juttuja ja opettelemaan helppoja, uusia taitoja. Ensisijaisesti etsin jotain hyödyllistä, yksinkertaista ja helppoa. Lopulta päädyin kotitekoiseen suihkusaippuaan, sillä edellinen oli juuri loppu.


Näppärän ja helpon tuntuisen suihkusaippuaohjeen löysin Hello glow -sivuilta, jossa ei tarvitse leikkiä lipeän kanssa. Suurin osa tuotteista löytyi jo kotoa, ainoastaan kasvispohjainen saippuapohja, castile soap, tilattiin Ebay:sta suhteellisen edulliseen hintaan. Eteerisinä öljyinä käytin teepuuöljyä ja appelsiinia, sillä nekin löytyivät kaapista. E-vitamiinina käytin porkkanaöljyä. Muokkasin alkuperäistä ohjetta seuraavasti:

1dl kookosöljyä
1dl hunajaa
2dl castile soap saippuapohjaa
1 tl porkkanaöljyä
6 tippaa teepuuöljyä
10 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä

Tästä tuli melko paljon ja kaikki eivät mahtuneet saippupulloon, joten osan jätin muumimukiin odottamaan seuraavia suihkukertoja.

Lopputulos on mielestäni pehmeä ja miellyttävän tuoksuinen! Lisäksi saippua vaahtoaa reilusti ja vaikuttaa riittoisalta. Ensimmäinen kotikemistin projetki on tuonut niin paljon intoa, että to do-listalla on jo jonkinmoista kosteus- ja aurinkorasvaa, dödöä, huulirasvaa ja kasvojenpuhdistusainetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti